Weekend!

Hej!
Idag hade vi sista dagen på temat Relationships! Har lärt mig så mycket! :-)
Imorgon har vi Youth street, då vi ska dansa hip hop i mitt team! Ska bli kul! Sen på söndag har jag weekend dutie, så jag stannar på basen hela dagen med några till och fixar mat och så för de andra så de kan va lediga :-) SEN på måndag morgon åker vi till Melbourne!! Yay! Jag är inte riktigt säker på vad vi ska göra där, men tror det är nån ledarkonferens som vi ska va med på. Och ha lektioner med en kille som heter Todd White. Vi ska stanna i Melbourne till fredag.

Hoppas att ni mår bra där hemma! Om ni skulle vilja supporta mig i bön är jag jättetacksam! Puss och kram!


Week 4(!!)



I måndags var jag och min nyfunna brittiska vän Amy i en galleria och letade sommarkläder. På nåt sätt lyckades jag endast få med mig tre sommar nederdelar när jag packade i Sverige.. Hittade inget i gallerian tyvärr. Men passade vi på att göra pedikyrer! :-)

Denna veckan har vi ämnet Relationships. Lär mig massor om relationer mellan vänner, familj, framtida äktenskap etc. Läraren är base director på YWAM Perth, Shirley Brown.

Hoppas ni mår bra! Jag blir superglad när ni kommenterar! Puss!

Beach






Fin fredag

Då var det fredag igen, tre veckor sen jag lämnade Sverige. Så galet. Tiden går alldeles för fort.. Nu ligger jag på en filt i trädgården och läser/bloggar/lyssnar på musik. Ca 25 grader idag! Så skönt.

Denna veckan har vi haft lektioner på ämnet Fear of the Lord! Hade absolut ingen aning om vad det skulle handla om! Läraren blev inte David Stephenson som vi trodde, utan Jules Af Petersens! (Fru till Fred som vi hade första veckan)
Hela Bibeln är full av ställen som säger att vi ska frukta Herren, nåt som jag aldrig riktigt förstått. Det handlar om att förstå Guds storhet och frukta Herren istället för människor, i korta drag.
Vi pratade om vikten av att lyda Gud, vara en förebild på alla sätt och göra sig av med saker som inte är bra för en. Stolthet, rädsla, oro etc. Har lärt mig så mycket!

Nästa vecka, förhoppningsvis, får vi veta våra outreach destinationer!! Så sjukt spännande! Så be gärna för mig så att jag hamnar på rätt ställe :-)

Försöker komma på om det är nåt annat som kan va kul att berätta.. Händer såklart grejer hela tiden! Men det är så svårt att skriva allt. Fortsätt att fråga om ni undrar nåt ;-) har inte sett några australiensiska djur än. Alltså de man vill se, känguru och så. Mal och kackerlackor finns det gott om dock. Och fina fåglar!! Förresten, på base retreaten förra helgen hade vi "snake safety" och fick inte ha öppna skor i höga gräset på grund av alla DÖDLIGA ormar. Hm. Men det gick ju bra.

Vill avsluta med att GUD ÄR GOD och jag älskar er. Puss!



Base retreat

Hej! Nu var det ett litet tag sen jag skrev!
 
Vi kom tillbaks till basen nyss, har varit på base retreat sen i fredags. Vi åkte till ett ställe som hette Rosewood som ligger ca en timme här ifrån Newcastle. SÅ vackert! Där har vi haft varma dagar, runt 25 grader, och kalla nätter, runt 10 grader. Trodde inte att jag skulle sakna sängen här i Lewis house, men det har jag verkligen gjort. Sovsäck är inte min grej. I den kylan i alla fall. På dagarna har vi haft lektioner, free time och häng vid brasan. Har varit helt fantastiskt skönt och avkopplande att vara i naturen. Men också skönt att vara tillbaks ”hemma” nu. Jag hoppades så innerligt att få se vilda kängurur, men icke.
Sån lycka när jag igår blev introducerad till en kille här på basen som är halvsvensk! Så jag fick prata svenska. Kändes så sjukt konstigt, och det var svårt att switcha över. Men blev lättad. Har ju skypat på svenska innan, men det blir en annan grej med någon som är här och upplever det man upplever.
 
Förra veckan hade vi Gods caracter med Tom Hallas som är director för Ywam Australia. Och i morgon börjar en ny lektionsvecka på ämnet Fatherheart med vår base director David Stephenson. Taggad!
 
Det är så svårt att komma på vad jag ska berätta, så fråga mig om ni undrar något :-) Puss!

Week one

Till och börja med vill jag be om ursäkt för svengelskan i detta inlägg. Men jag skrev inlägget snabbt och kan helt enkelt inte översätta alla grejer utan att tänka igenom det.

Nu har första veckan gått och det känns helt sjukt! Torsdag och fredag hade vi lektioner, Hearing Gods voice, med Fred, en kille på basen som är halvsvensk! Haha man blir så sjukt svensk när man är iväg alltså! Det har varit sjukt bra lektioner, de är verkligen höjdpunkten på dagen!
Så. Vi har frukost 7-8, då är det Tidy time, då vi snabbt städar genom huset vi bor i (Lewis house). Sen går vi ner till Warehouse där vi har lektioner och alla stora samlingar. Ligger typ 10 minuters gång från huset. Oftast har vi något möte före lektionerna börjar, intersession eller youth street-möte. Haha så mycket nya begrepp!
Efter lektioner och lunch är det work duties. Då är vi indelade i olika grupper och servar vår community på olika sätt! Jag är med i hospitality, där vi tar hand om gäster som besöker oss. Talare och övriga. Vi städar, tvättar, fixar och ordnar typ. Det är supertrevligt!
Sen är det middag och oftast något happening på kvällen. Tex i torsdags då vi hade girls night och pratade om relationer och snacksade. Annars är det fritid!

Hela gårdagen (lördagen) hade vi YOUTH STREET. Det är för barn mellan 10 och 17 ungefär. Vi träffas i teams först, där jag är med i dansteamet! Vi hänger med ungdomarna och dansar! Sedan bar det av mot hamnen och Ywams Medical ship (kolla upp det, det är helt galet bra!! Kan återkomma till det en annan ggn) där vi hade kvällsmöte med predikan och dance party! Så hela dagen hängde vi med dessa pärlor igår. Det är bara tjejer i min grupp, och de är såå goa!

Våra lediga dagar är alltså söndag och måndag. Så nu ska jag till kyrkan, tror det blir Hillsong church i Newcastle. Nästa helg ska vi på base retreat!
Fick även veta att vi ska till Melbourne en vecka under lecture phase! Så kul!

Puss! Säg till om det är något kul hemma som händer!
Lina

And so it begins..

Igår tog jag alltså tåget från Sydney till Newcastle. Kom fram och möttes av tre staff som visade vägen till Ywambasen. Alla var supersnälla och hjälpsamma :) Jag skrev in mig och fick rummet jag ska bo i som ja delar med tre amerikanska tjejer, Meg, Abby och Jordan. USA är överrepresenterat i min klass kan man lungt säga. Jag är en av typ 5 européer och sen är det typ 5 kanadensare och resten är amerikaner.
Jag sov så lite natten innan så var jättetrött på kvällen, la mig vid 21 och somnade. Vaknade dock två timmar senare och kunde inte somna om förrän typ 4 inatt.. Såå jobbigt. Så ber att ja ska få sova ordentligt inatt istället!!
Idag åkte vi till Ywambåten som ligger i hamnen i Newcastle! Där hade vi lovsångssession och info om skolan, typ regler och så. Många saker som känns rimliga men väldigt annorlunda från hemma.. Men det är bara att hänga på.
Sen åt vi pizza och hade eftermiddagen ledigt nere vid havet. Jag satte mig på stranden och hade lite quite time med Gud och kollade på den BRUTALT vackra utsikten. Glömde telefonen såklart.. Så fotar en annan ggn!
Längtar så tills jag kommit in mer i språket och lärt känna alla bättre. Så skönt att jag och de andra européerna är på samma "nivå" och kan känna igen oss i varandras problem! Det skiljer sig mer mellan våra kulturer än ja först trodde!!
Imorgon är det första lektionen, ska bli så spännande!

Fortsätt snälla att be för mig, mycket nytt och svårt just nu. Men väldigt bra samtidigt!

Lina

Mot Newcastle!

Godmorgon! Nu är klockan 07:30 och ja sitter på Central station och väntar på tåget till Newcastle! Har inte sovit så värst bra inatt, vaknade klockan tre och kunde inte somna om.. Så förhoppningsvis kan ja somna på tåget.

Igår var jag med Hanna och hennes roomie Esther på Coogee beach och solade! Var upp emot 30 grader med fortfarande kallt i vattnet.



Puss!

Sydney 14.10.04

Sådär! Nu mina vänner har jag landat i Sydney och tillfälligt installerat mig hos min vän Hanna! 
Resan startade mindre bra när ja väntade på taxi till Arlanda och tappar telefonen så att skärmen spricker. Så blir inga koalaselfies närmsta tiden, tyvärr. 
Resan Arlanda-Bangkok gick superbra! Sov nån halvtimme max men tiden kändes inte mer än en resa Sthlm-Jönnet. Så skumt! Var underhållen hela resan med Big bang theory.
Väntade i Bangkok i 2,5 h ungefär och kände mig så sjukt rädd och modig på samma gång. Här sitter lilla jag i Bangkok typ. Galet.
Vidare Bangkok-Sydney gick ännu bättre. Sov nog 4 timmar sammanlagt så är inte så trött nu när ja borde sova.. När vi flög in över Sydney och såg havet och alla ljusen kändes det såå bra! Helt sjukt vackert.
Imorgon ska Hanna visa mig Sydney! Och sen bär det av mot Newcastle på måndag morgon.





(1, Sverige. 2, Bangkok. 3, Sydney)

Crazy. Men så himla fint.
Puss

På väg!

Nu sitter ja på planet och väntar på att åka! Känns superkonstigt och ganska ensamt när jag tänker att jag ska åka så långt helt själv! Men det ska jag klara.
Gillar redan thai air, jättetrevliga och fräscht plan! 

Så. Nästa stopp blir Bangkok! Ahhhh så galet.

RSS 2.0