Happy happy happy



Okeeej, TRE PAKET PÅ SAMMA DAG! Jag är så glad att jag nästan spricker! Och alla fina kort! JAG ÄLSKAR ER SÅ MYCKET! Malin, Bella, Simon, Allen, Gustaf, Kicki, Elin, Robban, Edith, Signe, Ines, Nesse(!!), mamma, pappa. Det är typ som en andra födelsedag! Tack tack tack tack tack!

BIG FAT LOVE

Aporna är här!

Hej hej

En liten promenix nyss, såg lite apor som sprang över vägen. De börjar tydligen komma nu när regnperioden inleds. Lite mysigt! Vi är alla lite trötta på värme just för tillfället, så lite regn är uppskattat. Kollar film då! Typ När lammen tystnar, hehe. Är i ett läskigt mode.

Idag är det Old Testament som gäller, men vår fina lärare Festus. En av de bästa lektionerna, tycker jag. Sen får vi se vad dagen har att erbjuda.

Hur mår ni idag?
Love

Mamma



Grattis mamma på födelsedagen! Här slänger jag en puss till dig! 
Love

Safari






Hade en fantastisk dag i Nairobi Nationalpark igår! Så mycket djur fick vi se. Vi såg 4 av the big 5! Lejon, buffel, norhörning och flodhäst (den låg ju mest i vattnet, men vi såg öronen hehe). Så en lyckad dag! Riktigt vacker natur. Och alla djuren bor ju där, ingen fångenskap här inte. Satt på taket på bilen när vi åkte, så häftigt! Har dock träningsvärk i ryggen efter den skumpiga bilfärden! Höll ju i mig rejält då man lätt kunde ramla av taket.

Idag är det ledig lördag = chill! Och middag med våra norska vänner ikväll. Och melodifestivalen hos Josef, Anna och Ida.

JAG MÅR SÅÅ BRA!
Love

22

Igår var ju min tjugoandra födelsedag. Blev sjungen för på morgonen av min afrikafamilj. Ballonger, kärleksmums och presenter på sängen, vilket jag inte alls hade väntat mig. Superkul! Fick godis, handkräm, handtvål, doftljus och ett presentkort på 1000 shilling på vårt favvoställe Yogurtplanet. Sweet!
Dagen gick på, utan att någon hällde vatten på mig (tydligen någon kenyansk tradition), och efter lunch kom en kille som heter Salaash hit och pratade lite om djur och natur och förberedde oss lite på vad vi kan förvänta oss när vi ska på safari imorgon! Spännande. Efter det, ca halv 6, åkte vi matatu till Galleria och åt på Art Café. En pizza och efteråt banana split på Java.
GRYM DAG! Kände mig så uppvaktad hela dagen, och njöt av det, hehe.


Familjen på Art Café
Jag och david
Mia, Jon-Erik och Ida
Idis och jag
Sara och Emelie
Jag och Ida på Java, med glasssss
Nakkumat-elefanten på Galleria. Gillar den.


Ja, alltså en mycket fin dag. Tack för alla kommentarer på fejjan, här och sms. Och tack fina gänget här för all uppvaktning!
Love

Blommor och ballonger



It's my birthday baby!

Fettisdagen

Åh, dagen före min födelsedag idag! Enda gången jag fyller samma som datumet jag fyller på, 22! Det vill jag fira extra mycket.



Idag står skola och plugg på schemat. Och de andra ska äta semlor, inte min favorit. Det är ju dock fettisdagen idag så jag får smälla i mig nåt annat! hehe
Just nu orkar inte jag lägga upp bilder från helgen, men kolla på facebook där finns några :)
Ha en kanondag!
Love

Home alone



Sjukan igår. Ikväll är det sista gången jag ska dit och få antibiotika. Skönt.
De andra är på barnhemsbesök idag, jag stannar hemma och vilar och äter upp mig lite. Så att jag är redo för Masailandsutflykten i helgen. Känns ju värre att vara hemma själv hela helgen än idag liksom. Så idag har jag laddat upp med Davids bärbara hårddisk med 100 höjdareavsnitt och miljoner filmer (nästan). Grabbsen har köpt brödrost nu också, så jag ska försöka toasta bröd endel idag. Värt.

Love

Gårdagens sjukhusbesök

Hej allihop! Här har det varit sjukstuga, men nu är det på bättringsvägen.

Natten till onsdag vaknade jag och mådde dåligt. Magen var helt utslagen. Spydde. Ja, inte så trevligt. Det fortsatte under gårdagen och jag kunde inte behålla något. Kunde inte dricka vatten ens. Tills kvällen, då jag fick behålla ett kex. Det var allt på 24 timmar. Så jag var väldigt yr och matt. Så på kvällen passade jag på att hänga på in till doktorn, det var en av de norska killarna som hade haft liknande symptom som jag och hade vart inne kvällen innan, och skulle på återbesök.

Jag väntade max en kvart på att få komma in till doktorn, som sa att jag skulle få dropp och antibiotika. Jag låg med dropp i en timme, och sen en halvtimme med antibiotika. Och lite medicin på det. För de hade hittat bakterier när de kollade mitt blod. Tydligen ska de vita blodkropparna ligga på 70 %, men mina låg på 97 %.

Vi var hemma vid tolv igår kväll ungefär, och jag somnade snabbt och sov länge idag. Mår mycket bättre! Inte alls snurrig och uttorkad och mår inte lika illa idag. Ikväll ska jag in igen och få antibiotika via en nål i handen. Lite otäckt, men bra.
Snälla Zablon som jobbar på skolan skjutsade in oss igår, och stannade med oss de nästan 4 timmarna vi var där. Och Mia var mitt sällskap och lugnade mig när jag fick panik av att inte kunna röra mig när jag fick dropp. Mycket obehaglig dag igår, men ändå värt att jag åkte in till läkaren!

Så idag tar jag det lugnt. Har börjat äta lite grann, men tar det väldigt försiktigt.
Det var gårdagens äventyr. Längtar hem väldigt mycket när man ligger där och spyr och tycker synd om sig själv. Men som sagt, bättre idag. Idag är jag fit for fight, nästan. Kanske imorgon i alla fall! Då ska vi besöka ett barnhem. Och i helgen ska vi till Masailand och sova där en natt. Hoppas det blir helt bra till dess.

Hoppas ni mår bra där hemma!
Love


Valentines day

Ett tag sen sist nu! Men inte så mycket nytt, snart har vi dock vart här i 5 veckor!(!!!!!!) Vilket känns både som väldigt kort tid, och sjukt lång tid. Och idag är det Valentines day, det firar vi med frosen cheesecake! Först ska jag skypa lite med Bella, sen fikatime!

Hoppas ni har en härlig dag! Snart kommer ett långt och spännande inlägg, lovar.
Love

Mellomys

Hemma hos Pansells. Tror på Dileva ikväll!


On the bus


Beautyday

Vilken grym dag jag har haft! Jag, Sara, Emelie och Lucy hängde på Ida in till stan för hon skulle fixa afrikaflätor! Vi kom till ett område med säkert hundratals små frisörsalonger, gick en sväng runt tills vi kom till Lucys fravorit. Vi slog oss ner och Ida började fixas. Hela hennes frissa tog 4 timmar, så vi hade lite tid att döda. Lucy berättade om pedikyrerna där som var superbilliga så jag och Sara passade på. 350 KES gav vi för det, vilket motsvarar 28 svenska kr. Värt! En jätteduktig kille fixade där, nu känner man sig mycket fräschare. Går ju rätt mycket barfota här och var typ röd av all sand här innan.. 
Åt äkta kenya-lunch där inne. Någon liten ärtgryta med chapati, kenyas specialbröd. Mycket trevligt! Och det gick nog på runt 7 kr. Värt! Mycket värt idag! Mycket värt i livet överhuvudtaget just nu!

Imorgon blev vi inbjudna på melodifestivalkväll hos Pansells. Men först Kibera, slummen. Kontrast kan man verkligen säga.

Frisörsalongen


Fina Lucy och Sara


Fixar oss fina


Pedikyr!


Ida (aka. grudgegirl) under flätprocessen


Ha en bra helg!
Love

The blower's daughter

Idag är det torsdag, alltså vår längsta skoldag i veckan. Först seminare 8-11, och sedan cultural anthropology 14-17. I sverige hade det inte vart så hårt, men vi är inte riktigt vana vid det här än så vi blir lite trötta. haha.

Efter skolan gav jag mig ut på en liten springtur. Jag är ju så superotränad, men jag håller på att jobba mig uppåt nu. Det blir bättre och bättre! Och vi har hittat en liten väg som är så brutalt vacker! Träden böjer sig över vägen, och inte alls mycket folk där. Det enda dåliga med att springa här är att man blir så utittad som vit. Det är VÄLDIGT intressant med vita som är ute och tränar verkar det som. Mycket blickar. Fast alla barn man möter är söta och vinkar. Alltså dessa barn!


Fina springvägen

Break



Pausar lite i solandet med vatten och datakoll.
Hur har ni det idag?
Love

Tips

Mina vänner Sara (adhiambo.blogg.se) och Ida (idastinaa.blogg.se) bloggar också om livet här nere. Så bara att kolla deras bloggar! Jag är lite bloggtrött, men jag är snart på banan igen!

1+1

Hej allihopa everybody!

Sista dagarna har varit grymma! Lördagen spenderades på ett barnhem en bit härifrån, Nuru Africa. Barnen som bodde där hade antingen blivit övergivna, föräldralösa, eller hade rymt från stammar som gör kvinnlig könsstympning på småtjejer. Man blir så fruktansvärt tacksam för sin uppväxt när man träffar de barnen. Tänk vad mycket de får vara med om. Men att de ändå har ett sånt ställe som Nuru att komma till! Jag och Ida bl. ska troligtvis göra lite praktik där. Ska bli spännande!

I söndags åkte vi till Kawangare på gudstjänst. Mycket trevligt. Vår lärare Josef predikade och det var jättebra! Efter mötet blev vi inbjudna till pastorn i församlingens hem för fika! Bröd, cola, frukt mm.. precis vad man behöver efter kyrkan! Här är det ju inte "kyrkfika" på samma sätt. En bra svensk tradition!

Igår var vi inne i Nairobi City för första gången. Anna, Josefs fru, hjälpte oss runt. Vi kollade marknader och butiker i några timmar, och bussresan hem tog sjukt lång tid i rusningstrafiken. Stockholm gånger säkert 10. Det ni!



Hoppas att ni mår bra! Nu ska jag mellanmåla lite.
Love

St Hannahs School

Imorse var det dags för ett skolbesök! Jag, Mia, Sara och Ida gick till skolan vid åtta, där vi mötte Anne. Lite senare rektorn som delade ut oss i olika klasser i Pre-school. Jag och Mia var med nurserybarnen, 4-5 år ungefär, och smäääälte! Så fina barn! 
Först satt de och målade cirklar med färgen blå (de höll på med färg och och former) och sen var det dags för ovalerna! :) Jag och Mia fick "rätta" lite teckningar och pratade med barnen. Alla var så nyfikna på oss och ville prata och berätta om sina syskon, vilka färger deras kläder hade osv. 
Sen skulle de sjunga för oss, några jättesöta sånger, varav en hette Shake the mangotree när de skakade på hela kroppen, sweet. Jag och Mia bidrog med att lära dem Huvud, axlar, knä och tå och Vem är kungen i djungeln. Fast på engelska (egen översättning).

Efter detta var vi på Yaya och tittade lite, en liten springtur på det och nu är jag hemma. Härlig dag!




Såja. Och grattis på 25-årsdagen Malin! Hoppas din dag blir awesome! 

Take care!
Love

Bregott alltså

Hej bloggen

Nu sitter jag här igen, helt matt och hungrig och trött. Mitt blodsocker (?) är inte som det borde alltså. En timme kvar till middag, och så berättar Malin vad de ska äta på hennes födelsedagsfest imorgon och jag blir ju bara lite avis. Frallor. Med bregott säkerligen. Det är precis det jag behöver just nu.. men jag klagar inte på maten här. No no, absolut inte! Men jag har börjat fundera på vad jag ska göra på min födelsedag och då har jag planer på att ta med mina vänner och äta ute på nåt roligt ställe (födelsedagsbarnet betsämmer har vi sagt). Och så ska vi göra cheesecake! 

Imorgon är vi lediga, så vi tjejer ska följa med en tjej som heter Anne till skolan som hon jobbar på på fredagar. Ska bli jättekul! Vet inte riktigt vad vi ska göra, mest leka och umgås kanske. Mysigt.
På lördag ska vi till en kille som heter Steven som driver olika projekt, ex. ett barnhem, ett härbärge för gatubarn och så, och det ska bli så sjukt spännande! Det är där som jag och Ida ska ha en liten praktik sen, nån dag i veckan. Hjälpa till lite. Det blir spännande!

Saknar er sverige!
Love

RSS 2.0