Btw

Detta är alltså platsen vi ska till på fredag. Längtar lite grann!


Lång lördag

Idag är jag uttråkad och trött. Sitter på trappan och försöker få dagen att gå.. Ikväll ska vi ut och käka, längtar dit! Nu kanske man skulle ta och sova lite? Lyssna på en dokumentär? Tips?


Fredagsnöje

Dagen har spenderats på Immigration i Nairobi! Det är på såna platser man önskar att man var i sverige istället! Dock gick det väldigt smidigt idag, men alltså hela systemet är ju såå osmidigt.
Just nu är jag inne i en längtar-till-sverige-period, när mycket här som borde vara smidigt har krånglat. Typ internet. Vi blev lite arga på en stackars tjej som bara gjorde sitt jobb igår. Men hon jobbar för ett säääämst internetföretag. Japp. Men nu har vi lugnat ner oss. (vi är många som delar på nätet här nu, så det kan bli mycket mindre skype och så tiden som är kvar i Kenya)

På tisdag åker vi till Tsavo West, på safari. Semesteeeer! Sen till Mombasa! Drömmen! Dock vore det mysigt att vara i Sverige med nära och kära nu..
Love


Bye bye

Idag var det avslutningslunch med alla elever och lärare, sorgligt! Ikväll är sista gången vi träffar alla! Imorgon åker alla till respektive hemstad och då ses vi inte mer.. När vi kommer hit igen efter Mombasa har alla fortfarande lov. Kommer sakna alla!
På lunchen höll många tal och sa hur mycket de tycker om oss svenskar och hur mycket vi har betytt för dem. Känns så skumt att vi har bidragit med något till människorna här, men det känns ändå fantastiskt!

Hur mår ni?
Love


Matförgiftning 2.0

Japp, då var det dags igen. Jag, Jon-Erik och Sara åkte och kollade oss på Tropiska sjukdomsstället (mestadels vitingar som är där gissar jag, det är vi som åker på töntsjukdomar som afrikanerna står emot) idag, och visst, matförgiftning! Min var lättast, så den tyckte de att jag skulle vänta ut bara. Mår bättre idag än tidigare dagar! Har inte ätit på länge, men idag hade vi alla matlust så vi körde på god lunch på Java. Hamburgartallrik! Yummie!

Bara för att jag har varit så dålig på att uppdatera sista tiden så ska jag ge er lite bilder. VARSEGOD!!! Jag vet att ni gillar det.



At Java



Minitornados (?) påväg till Loitokitok



Giraffer in wilderness påväg till Loitokitok



Såhär ser en Hästensreklam ut i Afrikat



Och såhär ser en Husqvarna-jobbansökan ut!

I övrigt mår jag bra. Jag har missat 2 prov denna veckan (vi har examensvecka nu), men tog precis igen ett. Så, ett kvar, imorgon gör jag det. Skönt, hatar att ha det hängandes över mig. Så detta är sista veckan med skola, nästa vecka har alla elever lämnat området för lov, men vi är kvar en vecka till. Då ska det vara någon slags konferens här som vi ska hjälpa till på.
Sen, vänner, är det safari i Tsavo West och Mombasa för min del. Längtar endel... (!!!!!!) Därför skrev jag den meningen i feting stil!

Love

Loitokitok

Hej alles!

I helgen har vi varit i Loitokitok, en stad som ligger i södra Kenya. Resan dit tog 4 timmar, och på vägen stannade vi på två ställen, två masaibyar. I alla byarna vi har hälsat på i helgen har flera vuxna och barn hiv/aids, så de har startat communities för att stötta varandra och berätta för andra om sjukdomen, som är väldigt negativt laddad bland dessa människor, eller allmänt i landet. De som har hiv/aids blir ofta utstötta och illa behandlade, och mycket sjuka då man inte vet hur läkemedel kan hjälpa. Så det som dessa masaier gör är sjukt bra!

När vi kom fram till Loitokitok och guesthouset vi skulle bo på fick vi se vyn från ett av rummen, nämligen Kilimanjaro, supernära. Eller nära och nära, några kilometer bort. Så på mornarna satt vi och njöt av utsikten. De andra dagarna åkte vi runt och hälsade på andra masaibyar, och åkte även till gränsen mellan Tanzania och Kenya, så nu har vi vart i Tanzania också!

Riktigt häftig helg! Här är lite pics:





















Hur är det med er?
Love

?

Sjukt skumt.. Mitt inlägg 13 mars finns inte med här på blogg.se, men står ju ute på själva bloggen va? How come? Visst har ni sett det?


Nu ska vi iaf åka till Loitokitok, kommer tillbaks på söndag kväll. ha en fin helg allihopa! Ni ska få se bilder när jag är tillbaks här igen :)


Love

13 mars

Tjaa! Wifi i huset så jag passar på att blogga från mobilen!
Har varit på Galleria en sväng, fikat, handlat osv. Mysigt. Hettan ute idag är dock lite olidlig. 31 i skuggan (hur vi ska palla Mombasa där det är 40 grader på dagen och 25 på natten är nästan en gåta ny. Dock har vi ju tillgång till pool och Indiska oceanen där).

Är frisk nu! Har haft en febersläng i dagarna, men nu är jag på banan igen. Bra det, för på torsdag åker vi till ett ställe som heter Loitokitok, och kommer inte hem förrens på söndag så det hade inte vart kul att vara här själv då. Loitokitok är ett massaiställe precis vid foten av Kilimanjaro, fast på Kenyasidan. Nära gränsen till Tanzania alltså. Ska bli häftigt! Vi ska följa med några som jobbar med ett hiv/aidsprojekt. Vet inte mycket om sjukdomen än, men man får nog mer insikt i helgen.

Godiset familj och vänner skickade är nära på slut, iaf hemmakvällspåsen från Malin och Bella. Oj vad jag ska äta när jag är i Sverige igen! Idag skrev jag en lista på grejer jag saknar, typ bregott, oboy, köttbullar, fisksoppa osv. Mmmmm..

Ta hand om er, mina älsklingar!
Love


Signe

Idag säger jag grattis till min fina systerdotter Signe som fyller 8!!! Jag förstår inte hur hon kan ha blivit så stor! Kommer ihåg när jag fick veta att jag blivit moster, jag var 14 och gick i åttan. Vi åkte till Stockholm och hälsade på lilla hönan. Och nu är hon 8 år! Förstår inte hur tiden kan gå såååå fort! (känner mig gammal) Hoppas din födelsedag blir superbra!



Ballonger, pussar och kramar till dig!
Love

Tipsar (igen)

Gick in på min vän Idas blogg, och ser hur sjukt mycket bättre bloggare hon är än mig! Så kolla hennes sida ibland vettja! Hon lägger upp fler bilder och sååå.
Tjaa

7 mars

Speciellt hej och puss till mamma och pappa som är sjuka nu ("endast" influensa, men ändå), tänker på er!

Till er andra säger jag TJAAA på ett ganska trött men ändå glatt sätt. Fast lite nedstämt kanske. För det är så det känns just nu. Skulle vilja sova en timme eller två, fast det går ju inte för sig i detta stressade land (skojar)! Vi ska repa med alla inför söndag snart, då vi ska uppträda med en låt på swahili i kyrkan vi ska till. Lite skojigt sådär! Vi ska även leverera en svensk sång och norskarna en norsk!

Igår kväll beställde vi pizza med våra norska vänner och Samson och Lucy. Det var första gången Samson smakade pizza! Helt sant! Vilken grej. Han gillade det såklart! En mycket mysig kväll. Åt tills jag blev fruktansvärt mätt. Vi beställde 10 stora pizzor på 14 pers, så det blev en hel del leftovers till lunch idag - MUMS!

Hur har ni det idag? Skriv en rad så blir jag glad!
Love

Wifi

Skola idag. Chorinthians. Hittade wifi. Blir sjukt nöjd. Ha en fin dag!


Amie

Har upptäckt Damien Rice här nere när jag lånat Saras dator. Så gött att dela allt! Musik, datorer, bilder, dusch, handsprit, you name it! ;)



Idag har vi varit på en smyckes och porslinsfabrik och kikat. Senare runt i Karen Blixens hoods, ligger precis vid oss. Och nu spelar några volleyboll inför turneringen som vi ska på imorgon. En massa skolor från hela Kenya ska mötas, och vi ska hänka. Jag tänkte cheera, inte spela. 

GRATTIS STOREBROR SIMPELAINEN SOM FYLLER ÅR IDAG! Men hallå hallå vad är det jag ser, ska ni flytta? Skicka länk så jag kan kolla på huset! Eller ska ni bygga? KUL IAF!!!

Ta hand om er kära vänner, hörs snart!
Love

RSS 2.0