Fira!

Idag fyller vår kära vän Jon-Erik 25 år, detta firade vi med middag på en italiensk restuarang. Så mysigt att få göra iordning sig lite, har inte gjort det på iaf 2 veckor..
Vi är back in Nairobi nu förresten. Sååå skönt. Och i övermorgon natt åker vi till Sverige.. Fattar ingenting!? Dessa dagar ska vi bara njuta och ha det bra. Och smälta allt vi vart med om.

Ses snart mina älsklingar!
Love


P3 Dokumentär

Nu åkte mina vänner iväg och ska färdigställa huset som vi påbörjade igår. Jag stannar kvar hemma, har åkt på en förkylning och orkar inte bygga. Igår vaknade alla med halsont. Lite komiskt ändå, vi lever ju på varandra, så det är ju inte så konstigt. Men lite kul, vi mår dåligt och bra samtidigt. Har vart så hela resan.
Så nu sitter jag och snörvlar. Ska gå ut och sätta mig på altanen lite om en stund, måste få lite frisk luft. Sara är hemma idag också, även hon förkyld. Såklart.

Jag är så glad för P3 Dokumentärer, måste bara säga det. Alla har minst 5 på telefonerna, som vi skickar runt. Då blir man inte uttråkad. Min favorit är Svartenbrant och Thomas Quick. Och alla dokumentärer om män, Södermannen, Alexandramannen, Hagamannen osv. Tips tips!

Hoppas ni mår bra!
Love


Nyanza, Kisumu, Kenya

Jag sitter i ett hus i en liten by, Nyanza, i västra Kenya. Regnet börjar lägga sig, men för en stund sen var det, och haglet, inte nådigt! När det regnar kan man inte göra nåt, alla får stanna inne tills det lugnar ner sig.
På toaletten (ja, ett cementrum med en toastol utan sits, ett handfat och en stor dunk med regnvatten i hörnet att spola med, för rinnande vatten finns inte) regnar det in, och där har vi även två inneboenden, geckoödlevännerna Tysken och Stryper (för han är randig, fast stripe med i är inte lika coolt, tyckte han). Men jag tycker inte att det är så farligt som jag trodde jag skulle tycka för 4 månader sen. Är lite imponerad av mig själv måste jag säga!

Men att åka hit från ett flådigt all inclusivehotell i Mombasa, precis vid Indiska Oceanen, var ju en liten omställning. Det var så sjukt härligt där! Kan rekommendera ALLA att åka dit. Så väääärt. Fast hit till Nyanza tycker jag också att man ska åka nångång. Eller iallafall landsbygd i Afrika. Idag var vi och invigde mark som invånarna i framtiden ska bygga ett litet apotek, eller sjukmottagning på. Hela byn samlas och pratar till oss skandinaver som om vi vore kungar ungefär. Bara att vi är där gör dem helt rörda!
Imorgon ska vi till en änka och hennes 5 barn och bygga ett hus (!!!!!). Jag förstår inte hur detta ska gå. Men vi ska försöka :)

Nu är det också slutspurten för Kenyaresan. Jag saknar Sverige så det nästan gör ont! Jag räknar ner nu, imorgon är det två veckor kvar tills jag är hemma. Klockan 16 ska planet landa. Första dagarna kommer att vara en fröjd! Jag ska äta all mat jag saknat (och LAKRITS) och träffa alla jag saknat (utom familjen då, det kommer lite senare..). Jag längtar efter varma duschar, mjuka täcken och kranvatten. Sweet!

Kommer ju sakna detta dock. SÅKLART. Det är inte så hemskt som det låter när jag skriver nu. Alla människor, uppskattningen alla känner för en, bara för att man finns. Värmen (som jag hoppas kommer till Sverige nångång i sommar). Alla barn som skriker Mzungu och vinkar och ler varenda gång man ser dem. Och fastän det oftast är fruktansvärt jobbigt att ingenting någonsin är i tid i dethär landet, är det skönt ibland. Att inte stressa på samma sätt. Jag kommer inte klara tunnelbanan i rusningstimme i Stockholm sen.

Ta hand om er, vi hörs snart.
Love

Besök

Låg här och småsov moch lyssnade på musik, och tittar av en möjlighet upp. Ser att det är nåt djur som smyger in i rummet. "En katt" tänkte jag först, men sätter mig upp och ser att det är en stor apa! Säkert en meter hög. Haha.
Och nu i samma stund som jag skrev hände det igen! Jag och Mia skrämmer iväg den, kollar ut och ser säkert 7 apor som sitter och lurar runt huset.


Mombasa, 9/4

Livet är fint. Jag ligger på en solstol i Mombasa och tittar ut över Indiska Oceanen. Har fin musik i öronen och traskar då och då bort till baren och hämtar en cola eller juice. Livet är mycket bra just nu. Har ett av världens bästa gäng med mig så uttråkad blir jag inte. Är så tacksam för allt.
Love


HT2012

Jaa, jag har sökt högskola nu för första gången. Tyvärr räcker inte mina usla gymnasiebetyg någonstans, men om jag inte kommer in på SU i höst så ska jag anmäla mig till högskoleprovet och kicka ass på det!!
Lite spännande är det iaf med framtiden. Undrar vart man hamnar!
Love


RSS 2.0