Afrikafamiljen


Tisdag

Nu har vi solat en liten stund, och jag sitter nu nyduschad i Saras säng och skriver. Har lite huvudvärk av ett troligtvis migränanfall jag hade för en stund sen. Satt på lektionen och kände hur synen liksom föll bort på ena ögat. Såg bara halva ord och halva ansiktet på läraren typ, läskigt. Fick ett sånt anfall i gymnasiet också så jag gissade att det skulle följas med en stark huvudvärk, och det gjorde det. Men nu känns det mycket bättre iallafall!

Det är några norskar här som ska läsa med childrens early development-klassen (eller vad den nu kan tänkas heta), så ikväll tänkte vi bjuda hit dem på lite spelkväll. De ska också vara här i tre månader till och det känns lite hemmatrevligt att ha skandinaver här :) Fast förutom dem har vi även Elise och Andreas här, också från Norge, som är frivilliganställda. De kom hit mycket tidigare än vi och hjälpte oss mycket i början!

Hoppas ni har en bra dag!
Love

Tildes dag

Elin, jag tänkte skypa på tordagkvällar. Runt 6 er tid loggar jag in, så alla som vill får gärna logga in då!

Så kul att höra från er alla! Mer kommentarer!

Igår var vi på gudstjänst i Nairobi Chapel, som påminde mycket om ett svensk frikyromöte, typ Filla. Så vi kände oss som hemma :) Efter det åt vi på en etiopisk restaurang inne i stan. Gott och trevligt!

Vill framföra ett litet grattis till min älskade vän Tilde, som fyller 21 år idag! GRATTIS fina du! Hoppas du har en jättebra dag och att du tar hand om min lägenhet :)

Bilder.. 1, bad på metodistcentret i fredags 2, mat på etiopiska restaurangen igår 3, jag och Ida påväg till kyrkan 4, dans i nairobi chapel


Love

I Can See Clearly Now

Inatt har jag sovit jättegott! Vi har ju två enkelsängar och en dubbelsäng i vårt rum, och nu har jag och Ida flyttat från dubbesängen till egna sängar! Vi roterar lite så det blir rättvist ;) nu har jag sovit jättebra, fast vaknat ofta av hundarna som skäller utanför. Och katterna som jamar. Och fåglarna som sjunger så det låter som ett alarm. Mycket djur här alltså..


Drar en liten historia om gårdagens äventyr för mamsen och er andra; Jag vaknade för några dagar sen, sätter i linserna, och får panik av att jag verkligen inte ser alls bra på mitt högra öga. Då har jag troligvis fått med mig alldeles för låga styrkor på linserna hemifrån. Så jag ser dubbelt och har ständig huvudvärk. Ringer mamma och hon ringer till optikern i Gallerian som gett mig linserna, och hon säger att det är de linserna som jag ska ha, och de tänker inte skicka nya om jag inte kommer dit på undersökning. Det går ju inte att göra såklart, så jag bestämde mig igår för att åka och kolla hos en Kenyansk optiker om det går att fixa.
På andra försöket (första optikern hade ingen linsvätska att låna ut, hmm) får jag en synundersökning (hos en indisk kille som visst har samma mobilabbonemang som oss för att kunna ringa billigt hem till indien, parantes) och han byter styrka från -3,25, som de gamla hade, till -3,75 (jag är blind, jag vet)!!! Inte konstigt att jag inte såg nåt innan. Tackade Gud, åt en supergod tonfiskbaguett och åkte sedan buss hem. Ida var med mig hela dagen (tack tack tack), och äventyret tog nästan 5 timmar..
Så nu kan jag se igen. Och det är verkligen skillnad. Såååååååååå skönt. Och undersökningen + linser för ett halvår gick på 360 svenska kronor. Billigt!
Och i en hälskokost butik på detta stället hittar jag lakris! Ja, det är sant. Lyckodagen kan man kalla gårdagen.


Idag ska vi åka till kyrkan, till Nairobi Chapel, som tydligen inte ska ha lika långa möten (de vi vart på innan håller på i nästan 4 timmar), och ska vara mer liknande de vi har i sverige. Så det ska bli kul :) Ska ta med mig kamera idag, så ni får snart se bilder igen.. :) Efter kyrkan kanske det blir en etiopisk resturang som familjen
Pansell ska åka till. Spännande!


Ta hand om er idag,
Love

Niceville

Solning och badning har stått på schemat idag. Vår lilla afrikafamilj begav oss till Metodistcentret med den härliga poolen och var där hela dagen, mycket mer har vi inte hunnit med! Lite kortspelande med våra kenyanska vänner också. Och lite skype med kära Bella!

 

 

Min roommate Mia håller just nu på att göra en lampskärm av en tom vattenflaska till vår ensamma lilla glödlampa som hänger i taket. Händigt!

 

 

Jag läser förresten Niceville nu och är imponerad av mig själv att läsa en bok som är så pass seriös (innan har det varit mest Martina Haags böcker, mer skoj), och jag älskar den!

 

 

Liten mix av mitt liv för stunden.

Hur har ni det?

 

 

Love


Mzungu

Gött med en liten update om läget i sverige, och framförallt läget i HV71! ;) Har du sett att jag bytt namn på bloggen förresten, Simon? Och Elin jag skulle bli sjukt glad för kort (och brev)!


Idag har vi varit i vår absoluta favoritgalleria Junction och handlat lite. Letade efter lakrits även där, men fann endast Bassetts allsorts så det fick bli en sån påse. Alltid något.
Vi åkte matatu (minibussar som är jättebilliga, ca 1,50 sek för ett par kilometer, men läskiga att åka för de är galna i trafiken, plus att de tränger in alltför många människor i en och samma bil) för första gången också, och provade även på bussarna. Folk hoppar på i farten och det är inte samma säkerhet som i sverige precis. Men det var sjukt kul! Lite berg-och-dalbanekänsla. Bussresan hem var lite galen, när vi trängt in oss med massa matkassar i bussen börjar de skrika "down down" till oss och vi måste huka oss så att inte polisen ser oss (antar att det var på tok för många i bussen). Hela bussen börjar skratta åt oss vitingar när vi får lite panik.
Om man nu skulle vilja skicka något till mig så går det jättebra (och jag skulle bli brutalglad), adressen är:
Swedish student Lina Ekman
Karen Christian College
P. O. Box 24787-00502
Nairobi Nairobi 00502 Kenya


Love

Att duscha varmt

För en stund sen rådde det total lycka här när vi insåg att vi hade både vatten och el SAMTIDIGT! Det betyder att vi kan duscha varmt. Men när Mia stod i duschen tog vattnet slut. Då blir det till att ta fram dunkar med vatten från "brunnen" och duscha under dem. Det funkar såklart, men hallå vad skönt ni har det hemma i sverige som kan duscha varmt läääänge. Dagens tanke.
Idag har vi varit i skolan och gått till Karen (ca 3 km bort) och handlat, vatten blandannat. Det blir en rejäl promenix fram och tillbaks i hettan, men gött ändå. Det blev en liten isglass också för min del.
Har det hänt något i sverige som inte står på aftonbladet som kan vara kul att veta? En liten update skulle vara på sin plats tycker jag. Tacksam för svar.
Love

We got animals, we got rainforest!

En liten film med våra kenyanska vänner :)
Nu är jag en trött tjej, har glassat hos familjen Pansell idag. Hade det skönt vid poolen vid ett par timmar och letade sen lakrits på Nakkumat, dock utan ett endaste litet fynd.. :( Men jag ger inte upp!
Ni får vrida på huvudet om ni vill se nöjd tjej i gul stol!
Mejla mig så blir jag glad!
Love!

Fredag

Ledsen för dålig fotouppläggning igår, eller dålig kvalité på fotona. Efter X antal timmar struntade jag i det och försöker på nytt idag istället.
Vi har idag varit och hälsat på giraffer i ett center för de fina djuren. Där fick man mata dem, sätta mat mellan munnen och hångla lite med girafferna om man ville det (inte jag) och sen gick vi en liten "nature path" och tittade på träd och sånt. Mycket aloe vera!
Josef, hans fru Anna och dottern Ida var vi där med, känns tryggt med både en mamma och en pappa här på något sätt! Speaking of mammor så skypade jag nyss med min lilla mamma. Trevligt!
Lite bilder då..

Pics



Huset! Här utanför sitter vi när vi är lediga och göttar oss :)


Utsikt


Vi var vid metodistcentrat och badade! sköönt



Våra kossor, och Ida




Fönstervyn

Torsdag

Hello motherland!
Hoppas ni alla mår bra hemma i sverige! Idag har vi haft skola, Cultural Anthropology med rektor Daniel. Och legat och solat och läst typ. Inte en särskilt jobbig dag alltså! Dock är jag lite rastlös när det inte händer grejer hela tiden, har liksom inte kommit in i afrikanska tempot än.. Vi försöker ha ett uppdrag varje dag. Morgondagens uppdrag är att besöka ett center för giraffer med våran svenska lärare Josef och hans familj :) Ser jag mycket fram emot!
Annars är läget jättebra. Jag drömde dock om kära mamma inatt och har saknat henne hela dagen!
Om en liten stund kommer lite bilder..
Love!

Junction

Nu sitter vi och äter lunch på ett ställe på shoppingcentret Junction lite utanför Nairobi. Lyckan infinner sig när vi upptäcker att stället har wifi!!!!!! Nu ska vi snart shoppa lite mat, vatten och dylikt på Nakkumat!

Hoppas allt är bra hemma! Här njuter jag sannerligen. Skolan har börjat och vi inväntar vår svenska lärare som ska ha lite kurser med oss. Förstår inte hur vi bara kan ha vart här en knapp vecka?!

Ska draa nu. Hörs snart!
Btw. Mitt kenyanska nummer går INTE ens att smsa till. Slå en signal så ringer jag upp istället :)

Love!


Video games

..lyssnar jag på denna lördag! Vi har vart på Metodisternas guesthouse och badat och solat idag. Så gött har jag det! Imorgon ska vi på vår första gudstjänst här i Kenya, spännande hur det kan tänkas bli :) Snart ska jag Skypa med Elin! Ciao!

Hej Sverige!

Nu har vi äntligen skaffat bredband så jag kan hålla kontakten med er där hemma! Grymme! Resan började den 11e på Arlanda. Flyget till Istanbul gick smidigt, var lite förenat men inga problem. Lyxigt med en egen tv så man kunde kolla film och tv-serier. Från Istanbul åkte vi vidare till Nairobi, och landade 02.30 typ. Genom visumkontrollen och blev upphämtade av två taxibilar. Första natten sov vi på FPFKs (Free Pentecostal Fellowship of Kenya) guesthouse lite utanför Nairobi. Fick en liten chock för det var inte världens roligaste ställe. Men eftersom vi anlände kl 04 så tror jag att det delvis berodde på brist på sömn.. Sov som ett barn och vaknade och fick direkt känna på den afrikanska ”ostressen”! Vi väntade i nästan 2 timmar på skjutsen och när chauffören kom sa han ”Hakuna Matata”, klockrent. Vidare till ett shoppingmall som heter Junction och fixade simkort så nu har jag ett nytt nummer! Sen installerade vi oss på Karen Christian College där vi nu bor! Vi alla bor i ett stort brittiskt hus tillsammans och det är superfint! Området Karen är jättevackert och en massa träd och grönt överallt. Alla studenter och lärare är så glada att se oss och så glada hela tiden. Imorse hade vi en introduktion på en kurs som vi ska läsa som heter Cultural Anthropology, och den har vi med rektorn på skolan som heter Daniel. Vidare till Galleria och fixade bredband och lite annat smått och gott. Det är bra mat här förresten! En kock som lagar och kommer ut till matsalen hos oss och serverar. Lyxxxxx! Imorgon är planerna att åka och sola och bada på ett hotell en bit bort här. Ska bli så sköööönt! Bilder har jag inte hunnit ta än, det kommer  Ett tips är min resevän David som bloggar på ikon1931.se/blogg PUSS & KRAM ALLIHOP!

Arlanda

Nu sitter vi och väntar på att boarda planet. Lite nervöst.. På nåt sätt är jag lite nervös för att flyga plötsligt! Detta ska nog gå bra dock.
UD har varnat lite extra för att åka till Kenya, för några dagar sen. Men Gud är ju med oss så vi är nog säkra!

Älskade vänner och familj - VAD JAG KOMMER SAKNA ER! Fortsätt att läsa om mitt äventyr!


Dagen före färddagen

Godmorgon!

Igår hade jag lite avskedshäng med vänner här. Så mysigt, men så sorgligt att jag ska åka då! De har dock lovat att komma ihåg mig! Känns ju bra! ;)
Idag står följande på schemat:
- Ansiktsbehandling av Linda på Åhléns City! Hon ska även ta med dator och visa bilder från hennes Kenyaresa för mig. Spännande!
- Sista packningen, och fixet här hemma
- Prata med alla syskon, och lite folk som jag inte kommer träffa på några månader
- Träffa mina bästa tjejkompisar Bella, Tilde och Malin och hyra Lejonkungen (passande inför mina kommande safariesor)

Nu måste jag pallra mig upp! Nervositeten slog mig igår, kommer troligtvis göra det idag också.

Vill säga hej till min nya läsare Martina! Ja du är en av dem som jag vill prata med idag! :D

Hej!


Sunday

Kyrkan, film, hänga med Bella. Snart kommer Tilde! Skön sista söndag i Svearike!
Vädret i Nairobi ser härligt ut, särskilt lördag! Tänk att jag är där snart! Hoppas på glassande i shorts på lördag. Lite tanning kanske? Om det inte bär av mot något spännande äventyr i stan? ÅHHHHH!


Hemma i Stockholm!

Nu har jag kommit till Stockholm igen. Skönt! Känns så konstigt att jag inte har blivit nervös direkt än. Borde ju komma snart kan man tycka.

Nu har jag nästan packat klart redan! Måste packa smart för gränsen ligger på 30 kilo. Plus handbagaget.
Lite svårt att veta vad man kan behöva under 4 månader. Är i valet och kvalet om jag ska låta mina fina Vagabondskor ska få följa med.. Kan man behöva platåpjucks i Kenya? Argumenterar med mig själv lite om det.

Ikväll ska jag bara ta det lugnt och fixa lite här hemma. Kyrkan imorgon tror jag, då ska jag träffa fina Bella! Och sen kommer Tilde! Åh vad skönt att få hänga med dem igen :) Har ju inte setts på hela julen!

Hej!


Studiehetsen

Hello
Nu har jag suttit i ett antal timmar och kollat kurser till hösten. Känns lite tidigt att oroa sig för det nu, har liksom fyra månader i Kenya att oroa mig för först och främst!
Blir så trött på att jag inte ansträngde mig nog på gymnasiet, då hade man kunnat göra vad man ville nu. Typiskt. Men men, det blir nog bra detta! Först och främst: KENYA!


RSS 2.0